Inilah Beberapa Drama Korea Yang Berhasil Diperankan Oleh Kim Young Dae

Hendak balik berakting dalam drama terkini yang bertajuk“ Shooting Stars” bersama dengan rival mainnya ialah Lee Sung Kyung. Nyatanya Kim Young Dae pula luang main dalam bermacam drama, selaku selanjutnya:

1. Extraordinary You

Ialah drama yang mempunyai jenis Romantis Khayalan yang diadaptasi dari Webtoon dengan kepala karangan yang serupa ialah“ Extraordinary You” serta ialah drama yang lumayan terkenal yang tayang pada tahun 2019 kemudian, Kim Young Dae berfungsi selaku kepribadian yang bernama Oh Nam Joo, yang ialah figur penting dalam novel drama itu serta bentrok akting dengan Naeun APRIL.

2. The Penthouse

Mempunyai 3 season sampai dikala ini, The Penthouse ialah drama yang amat terkenal. Drama yang menggambarkan mengenai kehidupan para penunggu penthouse elegan di Seoul. Dalam drama ini, Kim Young Dae berfungsi selaku kepribadian yang bernama Joo Seok Hoon yang ialah putra dari seseorang konglomerat yang lumayan disegani di sekolahnya.

3. Cheat on Me. If You Can

Jadi kedudukan penting dalam drama yang bertajuk“ Cheat On Me, If You Can” yang tayang pada tahun 2020 kemudian, Kim Young Dae berfungsi selaku laki- laki yang pekerja keras, serta bertugas di suatu supermarket. Kedudukannya itu bernama Cha Soo Ho, yang mempunyai suatu rahasia dibalik penampilannya yang bagus itu.

4. Undercover

Membintangi drama yang bertajuk“ Undercover” yang ialah drama remake dari drama yang bertajuk serupa yang tayang pada tahun 2016. Drama ini mempunyai kerangka 90- an. Kim Young Dae berfungsi selaku Kim Tae Yeol yang ialah seseorang penggerak di tahun 1991.

5. When The Weather Is Fine

Ialah drama yang pula diperankan oleh Seo Kang Joon serta Park Min Young, Drama“ When The Weather Is Nice” ini tayang pada tahun 2020 kemudian. Drama ini menggambarkan mengenai seseorang perempuan yang alih ke suatu dusun kecil buat cara pengobatan dirinya serta selesai berjumpa dengan seseorang laki- laki yang simpel di suatu gerai novel. Dalam drama ini, Kim Young Dae berfungsi selaku Oh Young Woo yang ialah seseorang sahabat selevel dari Park Min Young serta seorang yang menggemari Park Min Young dengan cara bisik- bisik, yang selesai cintanya bertampar sisi tangan.